Analoge Hörgeräte | MySecondEar

Αναλογικά βοηθήματα ακοής

Αναλογικά βοηθήματα ακοής είναι ένα είδος ακοής που χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της ακοής από άτομα με ζημιά στην ακοή ή απώλεια ακοής. Λειτουργούν ενισχύοντας τα ηχητικά κύματα που αποστέλλονται από υπαίθριες πηγές όπως οι άνθρωποι ή οι θόρυβοι γύρω από ένα άτομο.

Αναλογικά βοηθήματα ακοής αποτελούνται από ένα μικρόφωνο που απορροφά τα ηχητικά κύματα, έναν ενισχυτή που ενισχύει τον ήχο και ένα ηχείο που ξοδεύει ξανά τον ενισχυμένο ήχο. Συνήθως φοριούνται πίσω από το αυτί και συνδέονται με έναν διαφανή σωλήνα που οδηγεί στο κανάλι του αυτιού και κατευθύνει τον ήχο απευθείας στο εσωτερικό αυτί.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των αναλογικών βοηθημάτων ακοής είναι ότι είναι ρυθμιζόμενα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να προσαρμόσετε ξεχωριστά για κάθε αυτί και κάθε είδους ζημιά στην ακοή για να επιτύχετε την καλύτερη δυνατή ακοή. Αυτές οι ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν από έναν ακουστικό ακουστικό ακουστικό που προσαρμόζει το ακουστικό βοήθημα θέτοντας διαφορετικά φίλτρα και συχνότητες.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό των αναλογικών βοηθημάτων ακοής είναι ότι είναι συνήθως ευκολότερο να επισκευαστούν. Έχουν λιγότερες λειτουργίες, γεγονός που διευκολύνει τη χρήση για μερικούς ανθρώπους.

Ωστόσο, υπάρχουν επίσης μερικά μειονεκτήματα των αναλογικών βοηθημάτων ακοής. Ένας από αυτούς είναι ότι δεν είναι τόσο καλοί για να επεξεργαστούν διαφορετικά επίπεδα ήχου, όπως συμβαίνει με τα ψηφιακά βοηθήματα ακοής. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι είναι λιγότερο αποτελεσματικά σε δυνατά περιβάλλοντα και ότι δυσκολεύονται να κατανοήσουν τις ήσυχες συνομιλίες ή τον θόρυβο.

Ένα άλλο μειονέκτημα των αναλογικών βοηθημάτων ακοής είναι ότι δεν είναι τόσο καλοί για να καταστείλουν τον θόρυβο του περιβάλλοντος, όπως συμβαίνει με τα ψηφιακά βοηθήματα ακοής. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι είναι λιγότερο αποτελεσματικά σε δυνατά περιβάλλοντα και ότι δυσκολεύονται να κατανοήσουν τις ήσυχες συνομιλίες ή τον θόρυβο.

Ένα άλλο μειονέκτημα των αναλογικών βοηθημάτων ακοής είναι ότι είναι συνήθως λιγότερο άνετα από τα ψηφιακά βοηθήματα ακοής. Είναι μεγαλύτερα και βαρύτερα και μπορεί να είναι άβολα για μερικούς ανθρώπους. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας των αναλογικών βοηθημάτων ακοής είναι συνήθως μικρότερη από ό, τι με τα ψηφιακά βοηθήματα ακοής.

Είναι σημαντικό ότι κάθε άτομο που σκέφτεται να αγοράσει ένα ακουστικό συμβουλευτικό συνιστάται από έναν ακουστικό ακουστικό για να μάθετε ποιο ακουστικό βοήθημα είναι το καλύτερο για τις ατομικές σας ανάγκες. Ένας ακουστικός βοηθός ακουστικού μπορεί να αξιολογήσει με ακρίβεια τη ζημία ακοής και τις ανάγκες ενός ατόμου και να προτείνει ποιο ακουστικό βοήθημα είναι το καλύτερο για εσάς. Αυτό μπορεί να εξασφαλίσει ότι το άτομο παίρνει το ακουστικό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας και βοηθά να βελτιώσει την ακοή σας.