Hörgeräte selbst einstellen: Lautstärke, Hörprogramme, App
Ορισμός

βοηθήματα ακοής: Όγκος, προγράμματα ακοής, app

Τα βοηθήματα ακοής είναι μικρές ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμεύουν για να βοηθήσουν τα άτομα με προβλήματα ακοής. Εάν φοράτε ακουστικό, είναι σημαντικό να ρυθμιστεί σωστά, ώστε να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ακρόασης. Ακολουθούν μερικές συμβουλές και πληροφορίες για τον τρόπο ρύθμισης βοηθημάτων ακοής.

Ακουστικά βοηθήματα ρύθμισης όγκου

Ο όγκος ενός ακουστικού μπορεί να ρυθμιστεί όπως απαιτείται. Εάν έχετε δυσκολία στην κατανόηση των συνομιλιών σε δυνατά περιβάλλοντα, θα μπορούσε να είναι χρήσιμο να αυξήσετε τον όγκο. Ωστόσο, εάν έχετε προβλήματα στην κατανόηση ήσυχων θορύβων ή φωνών, θα μπορούσε να είναι πιο λογικό να μειωθεί ο όγκος. Ο όγκος μπορεί είτε να ρυθμιστεί με το χέρι μέσω ενός ελεγκτή στο ακουστικό είτε μέσω μιας εφαρμογής στο smartphone σας.

Ρυθμίστε τα βοηθήματα ακοής

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να ορίσετε το δικό σας ακουστικό, προσαρμόζοντας την ένταση και άλλες ρυθμίσεις. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν βρίσκεστε σε διαφορετικά περιβάλλοντα και θέλετε να προσαρμόσετε ανάλογα τις ρυθμίσεις. Κάθε ακουστικό βοήθημα προσφέρει διάφορα προγράμματα ακοής. Υπάρχουν διαφορετικά προγράμματα όπως: εστιατόριο, τηλεόραση, μουσική, ήσυχο περιβάλλον κ.λπ.

Ρυθμίστε τα βοηθήματα ακοής μέσω της εφαρμογής

Ορισμένα βοηθήματα ακοής διαθέτουν επίσης μια εφαρμογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αλλάξετε βολικά τις ρυθμίσεις από το smartphone σας. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε τον τόμο, τον ήχο και άλλες ρυθμίσεις χωρίς να χρειάζεται να ρυθμίσετε το βοηθητικό ακουστικό χειροκίνητα. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν βρίσκεστε σε ένα δυνατό περιβάλλον και θέλετε γρήγορα να αλλάξετε τις ρυθμίσεις χωρίς να χρειάζεται να αφαιρέσετε το ακουστικό.

Προσαρμογή ακοής μακριά

Μια προσαρμογή από μια απόσταση πρώτα ακούγεται αδιανόητο για πολλούς φορητές ακοής. Τα ποιοτικά μειονεκτήματα ή η ανάγκη για τεχνικές γνώσεις φοβούνται. Αντίθετα: η ψηφιακή απομακρυσμένη προσαρμογή είναι τεχνικά ισοδύναμη, απαιτεί μόνο ένα βασικό χειρισμό του smartphone σας και προσφέρει επίσης μια ολόκληρη σειρά πλεονεκτήματος σε σύγκριση με μια προσαρμογή στο χώρο: τα προβλήματα επιλύονται όπου συμβαίνουν - γίνεται δυνατή με ψηφιακή απομακρυσμένη προσαρμογή Ρυθμίστε τα ακουστικά σας σε πραγματικές, καθημερινές καταστάσεις ακοής και περιβάλλοντα. Αυτό αυξάνει την πιθανότητα επιτυχίας της προσαρμογής.

Συνολικά, είναι σημαντικό το ακουστικό σας να ρυθμιστεί σωστά, ώστε να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ακρόασης. Είτε κάνετε τις ρυθμίσεις με μη αυτόματο τρόπο είτε αλλάζετε μέσω μιας εφαρμογής, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσαρμόσετε το ακουστικό βοήθημα στις ατομικές σας ανάγκες. Εάν έχετε δυσκολία να προσαρμόσετε το ακουστικό σας ή να συνηθίσετε να ακούτε το ακουστικό, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ακουστικό ακουστικό σας που μπορεί να σας βοηθήσει να σταματήσετε το ακουστικό και να συνηθίσετε να ακούτε το ακουστικό.