Hörgeräte für Hunde

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την απώλεια ακοής σε σκύλους

ήξερε ότι οι γάτες μεταξύ 55 Hz έως 79 kHz ακούνε και τα σκυλιά καλύπτουν μια σειρά από 67 Hz έως 44 kHz. Σε σύγκριση, ο μέσος άνθρωπος μπορεί να ακούσει μόνο από 20 Hz έως 20 kHz. Αυτοί οι αριθμοί δείχνουν ότι τα ζώα ακούν καλύτερα από ό, τι κάνουμε. Ο σκύλος έχει επίσης μια επιλεκτική ακρόαση. Αν κοιμάται, αφήνει τον εαυτό του να διαταραχθεί, εκτός αν ακούει το κουτί τροφίμων ή τον κάτοχο.

Αυτό είναι δυνατό επειδή τα αισθητήρια κύτταρα του σκύλου δεν συνδέονται άμεσα με τα αυτιά, αλλά με ειδικές νευρικές οδούς. Ο σκύλος μπορεί να ενεργοποιήσει και να απενεργοποιήσει όπως επιθυμείτε. Τα σκυλιά ακούνε ιδιαίτερα βαθιούς και ιδιαίτερα υψηλούς τόνους. Έτσι, αν ο σκύλος δεν ακούει, δεν βοηθά πραγματικά να τον ουρλιάζει. Μια ήσυχη εντολή σε ένα υψηλότερο βήμα έχει πιο νόημα. Τότε το σκυλί σας μπορεί να αντιληφθεί τον ήχο καλύτερα.

Συνολικά, 17 αυτιά των αυτιών βοηθούν το σκυλί να εντοπίσει τους θορύβους. Ο σκύλος μπορεί να ευθυγραμμίσει τα αυτιά του ανεξάρτητα το ένα από το άλλο για να μπορέσει να συλλάβει την πηγή ενός θορύβου. Τα σκυλιά ακούνε τον ιδιοκτήτη τους εξαιτίας αυτού, ακόμα κι αν δεν είναι στο βλέμμα. Η καλή ακρόαση χρησιμοποιεί σκύλο και ιδιοκτήτη. Αλλά τι να κάνει αν ο σκύλος δεν μπορεί πλέον να ακούσει τον ιδιοκτήτη του;

Τα ζώα μπορούν επίσης να χάσουν την ακοή τους. Στη συνέχεια, πρέπει να βρείτε έναν νέο τύπο επικοινωνίας με το ζώο. Αυτό μπορεί να συμβεί με χαρακτήρες ή μέσω ακουστικού για το σκυλί. Αλλά υπάρχουν επίσης κατάλληλα βοηθήματα ακοής για τους αγαπημένους τέσσερις φίλους;

συμπτώματα απώλειας ακοής στο σκυλί

Το σκυλί σας δεν μπορεί να σας πει αν δεν μπορεί να σας ακούσει. Μετά από όλα, δεν ζητά και δεν μπορεί να ζητήσει να επαναλάβει κάτι. Αλλά υπάρχουν άλλοι τρόποι για να προσδιορίσετε αν το σκυλί σας ακούει άσχημα. Ένα αρκετά ασφαλές σημάδι απώλειας ακοής είναι ότι το σκυλί σας δεν αντιδρά στους καθημερινούς θορύβους. Για παράδειγμα, όταν ο σκύλος είναι τα αγαπημένα παιχνίδια, σας καλεί ή απλά αγνοεί το εγχώριο δαχτυλίδι. Το σκυλί σας μπορεί να φοβηθεί όταν τον ξύπνησες γιατί δεν άκουσε πώς τον πήρατε. Τα σκυλιά με απώλεια ακοής τείνουν επίσης να φλοιών πιο συχνά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο σκύλος δεν μπορεί πλέον να ακούει τον εαυτό του όταν γαβγίζει.

Αιτίες απώλειας ακοής στο σκυλί

Τα ζώα χάνουν επίσης την ακοή τους όταν το αυτί είναι κατεστραμμένο. Αυτό μπορεί να συμβεί με ζημιά στα μικροσκοπικά θυλάκια τρίχας και ενοχλητικό μέσα στα αυτιά. Σε παλαιότερα ζώα, τα νεύρα εκφυλίζονται και μερικά ζώα είχαν κακά νεύρα στα αυτιά τους από τη γέννηση. Οι όγκοι ή οι ρωγμές στο τύμπανο μπορούν επίσης να προκαλέσουν τη ζημιά. Η συχνή φλεγμονή στο αυτί ή το τραύμα οδηγεί σε απώλεια ακοής για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο ιός ταλέντου του σκύλου μπορεί να επιτεθεί ιδιαίτερα έντονα στην ακρόαση των σκύλων. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί με εμβολιασμό.

Θεραπεία της απώλειας ακοής σε ανθρώπους

Η πλειονότητα της απώλειας ακοής δεν μπορεί να αντιστραφεί. Ωστόσο, οι επιστήμονες είναι δύσκολο να αναγεννηθούν ξανά ο αριθμός των θυλάκων των τριχών. Τα ποντίκια σχεδιασμού ακούνε παρόμοια με τους ανθρώπους, γι 'αυτό οι προσπάθειες διεξάγονται κατά την απώλεια ακοής στα ποντίκια. Οποιαδήποτε ανακάλυψη σε αγωνιστικά ποντίκια θα μπορούσε επίσης να είναι μια σημαντική ανακάλυψη για τους ανθρώπους.

Οι ερευνητές έχουν ήδη εισβάλλουν βλαστοκύτταρα από τα ζώα σε άγρια ​​νευρικά κύτταρα και έτσι τα αποκαθιστούν. Η ακρόαση θα μπορούσε να αποκατασταθεί έως και 46% κατά τη διάρκεια των 10 εβδομάδων. Η αντικατάσταση των ωοθυλακίων βοηθά στο 15 % της απώλειας ακοής που προκλήθηκε από νευροπάθεια. Μια τέτοια επιτυχία δεν θα μπορούσε ακόμη να καταγραφεί σε άλλους τύπους απώλειας ακοής. Τα ζώα με χειρότερη ακοή προσαρμόζονται στο περιβάλλον τους ανάλογα. Η απώλεια της ακοής της δεν σας επηρεάζει τόσο πολύ. Οι άλλες αισθήσεις σας αντισταθμίζουν την απώλεια ακοής.

ακουστικό για το σκυλί - αποδίδει;

Στην περίπτωση απώλειας ακοής στο σκυλί, ένα ακουστικό βοηθητικό συμβόλατο είναι επίσης μια επιλογή αντιστάθμισης της απώλειας ακοής. Ένας γιατρός από το Πανεπιστήμιο Aubery ανέπτυξε το ακουστικό για το σκυλί με βάση ένα ανθρώπινο ακουστικό. Με πλαστικό σωλήνα και βύσματα αφρού, στη συνέχεια συνδέει τη συσκευή με το κανάλι του αυτιού του σκύλου. Όχι όλα τα σκυλιά θα ανέχονταν ένα ξένο σώμα στο αυτί. Δεδομένου ότι αυτά μπορούν να αποκλειστούν, τα ακουστικά για τα σκυλιά δεν είναι τόσο συνηθισμένα. Οι γιατροί ερευνούν επί του παρόντος ένα εμφύτευμα κοχλίας για τα σκυλιά. Αλλά είναι ακριβές και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι λειτουργούν.

Ο καθένας σκύλος δέχεται το ακουστικό στο αυτί. Επιπλέον, το ακουστικό έχει νόημα μόνο αν ο σκύλος μπορεί ακόμα να ακούσει σε ένα αυτί. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητη μια ατομική παραγωγή για το σκυλί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το κανάλι αυτιού των ανθρώπων και των σκύλων διαφέρει σημαντικά. Το σκυλί έχει κάθετη και οριζόντιο κανάλι αυτιού. Το ακουστικό καλύπτεται με καουτσούκ αφρού και στη συνέχεια προσαρμόζεται στο κανάλι του αυτιού.

Για το ένθετο ενός τέτοιου ακουστικού, ωστόσο, ο σκύλος πρέπει να είναι σε θέση να ακινητοποιηθεί ή να αναισθητοποιηθεί. Ένας σκύλος δεν καταλαβαίνει ότι πρέπει να κρατήσει ακίνητο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η χρήση ενός ακουστικού για το σκυλί είναι μια ιατρική παρέμβαση. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να εξετάσετε εάν το ακουστικό έχει πράγματι χρήση ή μόνο σημαίνει άγχος για το σκυλί. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τα ακουστικά βοηθήματα για το σκυλί μπορεί να είναι μια δαπανηρή επένδυση, καθώς δεν μπορεί πάντα να ειπωθεί εκ των προτέρων αν αυτό αποδίδει. Τα μικρότερα σκυλιά συχνά παίρνουν το ξένο σώμα καλύτερα από τα μεγαλύτερα σκυλιά.

Με πολλή υπομονή και εκπαίδευση, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε τη νοηματική γλώσσα για το σκυλί. Ως εκ τούτου, το βήμα προς τα βοηθήματα ακοής στα σκυλιά δεν συνιστάται πάντοτε. Ένα σκυλί με ένα μειονέκτημα μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά ο ίδιος ο σκύλος συχνά παίρνει μαζί με το μειονέκτημα του.

Φαίνεται διαφορετικό με τους ακριβούς αστυνομικούς ή τους αιτούντες. Σε αυτή την περίπτωση, ένα ακουστικό μπορεί να έχει νόημα, ώστε ο σκύλος να παραμένει έτοιμος για χρήση. Ωστόσο, όπως και οι άνθρωποι, ο σκύλος χρειάζεται χρόνο για να συνηθίσει στη συσκευή. Μπορεί να είναι πολύ μακριά μέχρι ο σκύλος να ακούσει τις εντολές ξανά ή να πηδήσει ξανά με το κουτί τροφοδοσίας.

Κόστος για ακουστικό σκυλιών

Οι δοκιμές με βοηθήματα ακοής στο αυτί έδειξαν επιτυχία στις εξετάσεις των σκύλων. Εάν υποψιάζεστε ότι το ζώο σας ακούει άσχημα, επικοινωνήστε με έναν κτηνίατρο. Αυτό μπορεί στη συνέχεια να σχεδιάσει την περαιτέρω διαδικασία για ακουστικό.