Hörgeräte für sehr enge Gehörgänge | MySecondEar

βοηθήματα ακοής για πολύ στενά περάσματα αυτιών

Τα βοηθήματα ακοής αποτελούν σημαντική βοήθεια για τα άτομα με απώλεια ακοής, καθώς τους βοηθούν να αντιλαμβάνονται καλύτερα τους τόνους και τη γλώσσα. Ωστόσο, πολύ στενά αυτιά μπορεί να είναι μια πρόκληση, καθώς τα περισσότερα βοηθήματα ακοής έχουν σχεδιαστεί για τυποποιημένα μεγέθη και σχήματα. Για άτομα με πολύ στενά αυτιά, η χρήση βοηθημάτων ακοής μπορεί να είναι άβολα ή ακόμα και οδυνηρά.

Μια πιθανή λύση για αυτό το πρόβλημα είναι η χρήση προσαρμοσμένων τεμαχίων αυτιών, που ονομάζονται επίσης ωττοπλάστερες. Αυτά είναι προσαρμοσμένα μεμονωμένα και προσφέρουν μια άνετη και ακριβώς ακριβή εφαρμογή. Ένα εξειδικευμένο εργαστήριο παράγει τα ωττοπλάσματα κάνοντας μια εντύπωση του καναλιού του αυτιού και στη συνέχεια μοντελοποιώντας τα αυτιά ανάλογα.

Για τα άτομα με πολύ στενά κέρδη, ωστόσο, η παραγωγή ωτιστιών είναι μια πρόκληση επειδή μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί μια εφαρμογή που είναι άνετη και ασφαλής. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι σημαντικό ο ακουστικός και το εξειδικευμένο εργαστήριο να είναι δημιουργικοί και γενναίοι και ενδεχομένως να χρησιμοποιούν εναλλακτικά υλικά ή τεχνολογίες για να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή εφαρμογή.

Μια άλλη επιλογή για άτομα με πολύ στενά κανάλια αυτιών είναι η χρήση βοηθημάτων ακοής αγωγιμότητας των οστών. Αυτός ο τύπος μεταβιβάσεων ακουστικών βοηθάει να ακούγεται μέσω δονήσεων στην οστική δομή του κεφαλιού και έτσι αποφεύγει το κανάλι του αυτιού. Ένα παράδειγμα μιας τέτοιας συσκευής είναι το ακουστικό Adhear από το Medel, το οποίο δεν θέτει ομιλητή στο αυτί, αλλά κολλάει μια μικρή μεμβράνη πίσω από το αυτί. Αυτή η συσκευή μπορεί να είναι μια καλή επιλογή εάν τα συμβατικά βοηθήματα ακοής δεν είναι κατάλληλα λόγω των στενών κερδών.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό τα άτομα με αυστηρά κέρδη να επισκέπτονται έναν επαγγελματία ακοής που ειδικεύεται στην προσαρμογή βοηθημάτων ακοής και είναι σε θέση να προσφέρει μεμονωμένες λύσεις. Ένας καλός ακουστικός θα λάβει υπόψη τις συγκεκριμένες ανάγκες και τις απαιτήσεις κάθε μεμονωμένου πελάτη και θα βρει την καλύτερη δυνατή προσφορά ακοής μαζί με τον πελάτη.