Hörgeräte Wasserdicht: Sind Hörgeräte wasserresistent? (Schwimmen, Dusche, Sauna, etc.)

Ακουστικά βοηθήματα αδιάβροχα: Τα ακουστικά βοηθήματα -ανθεκτικά; (Κολύμπι, ντους, σάουνα, κλπ.)

Συνήθως το νερό είναι ο μεγαλύτερος εχθρός βοηθημάτων ακοής. Ισχυρή υγρασία στο ντους ή στην πισίνα πήδηξε και δεν χρησιμοποιούνται πλέον. Υπάρχουν όμως και βοηθήματα ακοής που είναι πραγματικά αδιάβροχα;

Θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτό όταν αγοράζετε

Τα βοηθήματα ακοής Meite δεν έχουν κανένα πρόβλημα με αυτό κατά τον ψεκασμό ή το μικρό ιδρώτα. Η κατάσταση είναι διαφορετική εάν θέλετε να βυθίσετε το ακουστικό σας στο νερό. Τα ακουστικά βοηθήματα που διαφημίζουν με "αδιάβροχα" προστατεύονται από το νερό. Αλλά δεν είναι πραγματικά αδιάβροχα και δεν είναι κατάλληλα για κολύμπι.

Η Siemens παρουσίασε ένα αδιάβροχο ακουστικό βοήθημα το 2013. Το μοντέλο Aquaris ήταν εντελώς αδιάβροχο και θα μπορούσε επίσης να επιβιώσει από τις διαδρομές στην πισίνα. Ήταν ιδανικό για αθλητές και υπαίθριους φίλους που αναζητούσαν ένα ισχυρό ακουστικό. Δυστυχώς, η εταιρεία έχει σταματήσει την παραγωγή και το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο στα καταστήματα. Ωστόσο, ορισμένοι μεταφορείς βρήκαν περίεργο να μεταφέρουν τα ακουστικά βοηθήματα στο νερό. Ήταν πολύ συνηθισμένοι να μην αντιλαμβάνονται πλέον τον θόρυβο του περιβάλλοντος σε πισίνες. Οι θόρυβοι του νερού και άλλων ανθρώπων όταν η κολύμβηση θεωρήθηκε τότε ενοχλητικός.

Αυτό σημαίνει τις διαφορετικές κατηγορίες IP

βοηθήματα ακοής με την ταξινόμηση IP-68 μπορούν να βυθιστούν στο νερό για μικρό χρονικό διάστημα. Οι αριθμοί 1-9 λένε πόσο έντονα ανθεκτικό είναι ένα προϊόν ενάντια στο νερό ή τη σκόνη. Έτσι, το IP 68 σημαίνει διάσπαση: Πλήρης προστασία από τη σκόνη και προστατεύεται από τη διείσδυση του νερού για αόριστη περίοδο.

Παρ 'όλα αυτά, τα βοηθήματα ακοής πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή. Στην καθημερινή ζωή, αυτό σημαίνει ότι επιβιώνουν από την πτώση στην μπανιέρα, τυχαία φθορά στο ντους ή σε ντους βροχής. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να κολυμπήσετε μαζί του για ώρες. Τα βοηθήματα ακοής πρέπει να ξηραίνονται μετά από επαφή με το νερό.

Αλλά υπάρχουν τώρα αδιάβροχα βοηθήματα ακοής;

Η απάντηση ονομάζεται! Ο ελβετικός κατασκευαστής ακουστικών βοηθημάτων phonak ξεκίνησε το αδιάβροχο ακουστικό "Phonak Audeo Life" το 2022.

Με τη ζωή Audéo, το Phonak παρουσιάζει ένα ακουστικό βοηθητικό συμβόλατο που συμπληρώνει ιδιαίτερα έναν ενεργό, σπορ τρόπο ζωής. Στο πλαίσιο της δημοφιλούς σειράς Paradise, η νέα συσκευή ξεχωρίζει μέσω μιας πρόσθετης επικάλυψης που υπόσχεται υψηλή ανθεκτικότητα. Με αυτόν τον νέο, επαναφορτιζόμενο σύντροφο, δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για το γεγονός ότι πρέπει να κάνετε χωρίς σωματικές δραστηριότητες λόγω της απώλειας ακοής σας. Η ζωή Audéo είναι αδιάβροχη σε βάθος έως 50cm. Αυτό περικλείει τόσο γλυκό όσο και νερό και νερό πισίνας.