Hörimplantat Unsichtbar | MySecondEar

Εμφυτά ακρόασης αόρατο

Ένα εμφύτευμα κοχλίας είναι μια ηλεκτρονική πρόθεση ακοής. Μετατρέπει τον ήχο σε ηλεκτρικά σήματα και τα μεταφέρει απευθείας στο ηχητικό νεύρο. Οι κατεστραμμένες περιοχές στο αυτί μπορούν να αποφευχθούν.

Η θεραπεία με εμφύτευμα κοχλίας θεωρήθηκε μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις με μονόπλευρη κώφωση, καθώς φοβόταν ότι το εμφύτευμα κοχλίας θα μπορούσε να επηρεάσει την κατανόηση της γλώσσας στο κανονικό αυτί ακοής. Ωστόσο, η κλινική του Πανεπιστημίου Freiburg αντέκρουσε σαφώς αυτό.

καθυστερημένες συνέπειες ενός μούδιασμα

Αιτίες ενός κώλου -κώλου μπορεί να είναι, για παράδειγμα, οι έμφυτες δυσπλασίες του αυτιού, οι όγκοι στο νεύρο του κέρατος (έτσι που ονομάζονται schwannomas στην ισορροπία ή το σαλιγκάρι του κεφαλιού), τραυματισμούς στο κεφάλι ή πτώση ακρόασης. Οι ιατρικές μελέτες έχουν δείξει ότι η μακροπρόθεσμη κώφωση μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για όσους επηρεάζονται. Για παράδειγμα, οδηγεί σε βλάβη της μνήμης και άλλων ψυχικών δεξιοτήτων και αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας.

Περισσότερα: Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η βλάβη μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κοινωνική απομόνωση, επειδή π.χ. Β. Μεγάλες οικογενειακές επανένωση ή επισκέψεις εστιατορίων με φίλους αντιπροσωπεύουν ένα τεράστιο βάρος και προσπάθεια για όσους πληγούν. Συχνά αποφεύγουν τελικά τέτοιες καταστάσεις.

χειρουργική επέμβαση πίσω από το αυτί

Ένα εμφύτευμα κοχλίας μπορεί να βοηθήσει αυτούς τους ασθενείς να ακούσουν στο αυτί του περιστεριού. Η ηλεκτρονική πρόθεση ακοής αποτελείται από έναν φωνητικό υπολογιστή και ένα πηνίο με ηλεκτρόδιο.

Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, ένα πηνίο με ηλεκτρόδιο στο οστό εμφυτεύεται πίσω από το αυτί του ασθενούς. Από εκεί, το λεπτό ηλεκτρόδιο ενός χιλιομέτρου εισάγεται προσεκτικά στο σαλιγκάρι ήχου στο ηχητικό νεύρο, όπου ηλεκτρικά διεγείρει το ακουστικό νεύρο. Με αυτόν τον τρόπο, οι εξωτερικοί θόρυβοι διαβιβάζονται απευθείας και χωρίς παρακάμψεις στο ηχητικό νεύρο.

Σε ασθενείς των οποίων η αιτία της μονόπλευρης κώφωσης είναι ένα schwannom, δηλαδή ένας καλοήθης όγκος στο σαλιγκάρι ήχου, η χρήση ενός εμφυτεύματος κοχλία θεωρήθηκε αδύνατη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κατά κανόνα, ο όγκος γεμίζει πλήρως τον κοχλία και μερικές φορές το όργανο ισορροπίας. Μετά την αφαίρεση του όγκου δεν υπάρχει πλέον αρκετός ιστός για να χρησιμοποιήσετε το εμφύτευμα.

Η νέα χειρουργική τεχνολογία βοηθά επίσης σε ασθενείς με όγκο. Σε αντίθεση με την κλασική μέθοδο, η σκληρή κάψουλα του ηχητικού σαλιγκαριού λειτουργεί σε λειτουργία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διατηρηθεί η περιοχή στην οποία βρίσκονται τα κέρατα.

Στη συνέχεια, ο όγκος απομακρύνεται πλήρως και το ηλεκτρόδιο του εμφυτεύματος κοχλία τοποθετείται γύρω από το υπόλοιπο αμβλύς του κοχλία με τα ακοή κύτταρα. Στη συνέχεια ανακατασκευάζεται η κάψουλα του κοχλία, δηλ. Η. γεμάτο με το υλικό του ασθενούς. Μέχρι στιγμής, 30 ασθενείς έχουν προμηθεύσει με επιτυχία με εμφύτευμα κοχλίας.

κανονικοποίηση μόνο μετά από έξι μήνες

Η πρώτη εντύπωση ακρόασης μετά την "ενεργοποίηση" του εμφυτεύματος κοχλία είναι διαφορετική για κάθε ασθενή. Δεν είναι ασυνήθιστο ότι ο μεταφορέας αναγνωρίζει αμέσως τη φωνή του τεχνικού και μπορεί επίσης να καταλάβει τα λόγια του άμεσα. Σε κάθε περίπτωση, η ηχητική εντύπωση είναι ασυνήθιστη: Tinules, μηχανικά, τεχνητή ως φωνή υπολογιστή. Σε άλλες περιπτώσεις, η ακουστική αντίληψη περιορίζεται σε θορύβους και τόνους τις πρώτες ημέρες.

Αργά ο εγκέφαλος αρχίζει να αναλύει τις νέες εντυπώσεις ακρόασης και να τους αντισταθμίζει με γνωστά ηχητικά πρότυπα. Αυτό γίνεται από μόνο του, αλλά μπορεί να υποστηριχθεί και να επιταχυνθεί από τις κατάλληλες ασκήσεις σε μετέπειτα φροντίδα και αποκατάσταση. Σταδιακά, η κατανόηση των επιστροφών της γλώσσας και ο ήχος των φωνών, των τόνων και των θορύβων γίνεται πιο φυσική. Χρειάζεται τουλάχιστον μισό χρόνο, συχνά περισσότερο μέχρι να επιτευχθεί μια σαφής, διαφοροποιημένη αντίληψη ήχου, η οποία θεωρείται και πάλι ως "όμορφη".