Kind hört schlecht: Schwerhörigkeit bei Kindern | MySecondEar

Απώλεια ακοής σε παιδιά: συμπτώματα, αιτίες, θεραπεία

Περίπου 1.5 από 1000 νεογέννητα επηρεάζονται ήδη από την απώλεια ακοής. Με άλλα λόγια, η αντίληψή σας και η επεξεργασία των ακουστικών πληροφοριών περιορίζεται από τη γέννηση. Ακόμη και σε μεταγενέστερες περιόδους κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας και της νεολαίας, οι μειώσεις της ακοής μπορούν να εμφανιστούν για διάφορους λόγους. Αυτά κυμαίνονται από λοιμώξεις έως υπερβολική ηχορύπανση. Ειδικά σε νεαρή ηλικία, η θεραπεία της απώλειας ακοής είναι απαραίτητη για την πρόληψη των αναπτυξιακών καθυστερήσεων ή των διαταραχών.

Η απώλεια ακοής σε μωρά και παιδιά αναγνωρίζουν: συμπτώματα

Το πρώτο σημάδι πιθανής απώλειας ακοής είναι η απουσία τρομοκρατίας για δυνατούς θορύβους από την 4η - 6η εβδομάδα ζωής. Από τον 6ο μήνα και μετά, το παιδί σας θα πρέπει επίσης να αντιδράσει ενεργά στην ομιλία και να προσπαθήσει να εντοπίσει πηγές θορύβου . Ανάλογα με το βαθμό απώλειας ακοής, πρέπει να παρατηρούνται διάφορα άλλα σημάδια κατά την περαιτέρω πορεία της παιδικής ηλικίας: με ελαφρά μείωση της ακοής , τα παιδιά συχνά δεν ακούν ήσυχα ομιλούμενα και ψιθυριστά γλώσσα. Στην περίπτωση μεσαίας έως υψηλής ποιότητας ζημιά , μόνο οι δυνατοί θόρυβοι είναι ακουστικοί. Εάν υπάρχει πλήρης απώλεια ακοής, μόνο οι κραδασμοί είναι αντιληπτές από τα παιδιά. Επίσης, εντυπωσιάζοντας τη δυνατή ομιλία, συχνές ερωτήσεις κατανόησης και έλλειψη προσπάθειας να αναζωογονήσουν τους γονείς, 7ο σημάδι ζημιάς ακοής.

Προκειμένου να αναγνωριστεί η απώλεια ακοής σε μωρά και παιδιά όσο το δυνατόν νωρίτερα και να ληφθούν κατάλληλα μέτρα, θα πρέπει να γίνονται αντιληπτές όλες τις εξετάσεις της έγκαιρης ανίχνευσης . Ένας πρώτος έλεγχος ακρόασης έχει ήδη πραγματοποιηθεί στο U1, αλλά ένα θετικό αποτέλεσμα δεν σημαίνει αυτόματα ότι δεν μπορεί να προσδιοριστεί αργότερα καμία ζημιά στην ακρόαση. Όταν παρατηρείτε τα σημάδια που περιγράφονται, κάντε έναν γιατρό για να δημιουργήσετε διευκρίνιση.

Απώλεια ακοής σε μωρά: Αιτίες

Σε μωρά, Το 50 % της απώλειας ακοής είναι κληρονομικό, αλλά μπορεί να υπάρξει ψευδής ή καθυστερημένη ανάπτυξη στον τομέα της ακοής οργάνων τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και κατά τη διάρκεια της γέννησης. Από τη μία πλευρά, τα ειδικά γονίδια ή τα γενετικά ελαττώματα είναι υπεύθυνα για αυτό, τα οποία επίσης συμβαίνουν σε συνδυασμό με άλλες ασθένειες, π.χ. ο θυρεοειδής αδένας, η καρδιά ή τα μάτια. Σύφριλη, μεταβολικές ασθένειες ή κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών κατά τη διάρκεια Η εγκυμοσύνη μπορεί επίσης να οδηγήσει σε έμφυτη απώλεια ακοής στα μωρά. Επιπλέον, οι πρόωρες γεννήσεις, η μηχανική βλάβη που προκαλείται ή η έλλειψη οξυγόνου στη διαδικασία γέννησης , ο ίκτερος και η αιμορραγία του εγκεφάλου έχουν δυνητικά αρνητικές αρνητικές κατά την ακρόαση. Μετά τη γέννηση , ο κίνδυνος είναι κυρίως σε φλεγμονή του μεσαίου αυτιού ή των μηνιγγιών, καθώς και τυπικές λοιμώξεις στην παιδική ηλικία όπως ιλαρά, παρωτίτιδα και ερυθρά.

Αιτίες απώλειας ακοής στην παιδική ηλικία

Οι αιτίες της απώλειας ακοής στην παιδική ηλικία μπορεί να οφείλονται σε λοιμώξεις, αλλά και σε οι συνέπειες των σπονδυλικών , κρυολογήματα ή μεγεθυντικά αμύγδαλα του λαιμού μπορούν επίσης να αποδοθούν. Η συνέπεια μπορεί να είναι μια συλλογή από εκκρίσεις στο σπήλαιο Pauken, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να δημιουργήσει ένα κλείσιμο σωλήνα . Εάν αυτό υπάρχει σε μια περίοδο πολύ καιρό, υπάρχει μια παθολογική αλλαγή στις βλεννώδεις μεμβράνες. Εάν η θεραπεία φαρμάκου αποτύχει σε αυτή την κατάσταση, εισάγεται ένας σωλήνας σωλήνα στο τύμπανο για να προκαλέσει μόνιμο αερισμό και την ξήρανση του μεσαίου αυτιού. Μετά από μερικούς μήνες, ο σωλήνας απωθεί από μόνος του. Ο περιορισμός ακρόασης είναι επομένως μόνο προσωρινά. Τα τελευταία χρόνια, σημειώθηκε αύξηση των διαταραχών ακοής στους νέους, οι οποίες αποδίδονται στην υψηλή ηχορύπανση από τη μουσική.

Σημαντικό : Με αυτόν τον τρόπο, η ακοή της ζημίας από το ευαίσθητο παιδί του παιδιού αποφεύγεται εκ των προτέρων, θα πρέπει να αποτρέπεται προληπτικά για επαρκή προστασία ακοής. Ένας όγκος 85 ντεσιμπέλ μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για ακρόαση παιδιών. Μόλις εμφανιστεί ζημιά, είναι δύσκολο να επισκευαστεί. Επομένως, φροντίστε να μην εκθέσετε τα παιδιά σας υπερβολικά δυνατά περιβάλλοντα ή να χρησιμοποιήσετε την κατάλληλη προστασία ακοής.

Συνέπειες της απώλειας ακοής σε παιδιά

Η θεραπεία της απώλειας ακοής είναι απαραίτητη για τα παιδιά να εξασφαλίσουν μια τακτική ανάπτυξη της γλώσσας και της κοινωνικής ανάπτυξης . Δεδομένου ότι η απόκτηση γλωσσών του παιδιού πραγματοποιείται σε μεγάλο βαθμό από γλωσσικά πρότυπα και απομίμηση, η ακρόαση των γλωσσικών εισροών είναι απαραίτητη. Όσο προηγουμένως γίνεται παρέμβαση, τόσο το καλύτερο, διότι κατά τους πρώτους μήνες και χρόνια της ζωής, θεμελιώδεις βασικές πυλώνες περαιτέρω ανάπτυξης έχουν οριστεί. Μια άλλη πιθανή συνέπεια είναι η καθυστέρηση στη γνωστική ανάπτυξη, η οποία προκύπτει από την περιορισμένη ανακάλυψη του κόσμου με όλες τις αισθήσεις. Επιπλέον, Οι απώλειες στη σχολική απόδοση είναι επίσης εντυπωσιακές. Αυτό μπορεί να ανιχνευθεί πίσω στο γεγονός ότι το σχολείο είναι ένα εξαιρετικά διαδραστικό μέρος όπου η γνώση μεταφέρεται κυρίως προφορικά.

Θεραπεία της απώλειας ακοής σε παιδιά και μωρά

Ποια θεραπεία έχει τις υψηλότερες πιθανότητες επιτυχίας εξαρτάται από την αιτία του περιορισμού ακρόασης. Σε περίπτωση απώλειας ακοής λόγω λοιμώξεων, είναι συνήθως δυνατή μια προσωρινή θεραπεία με φάρμακα . Στην περίπτωση γενετικών ή άλλων αιτιών, η προσαρμογή ενός κατάλληλου ακουστικού βοηθάει συνήθως. Τι ειδικά χαρακτηριστικά Παιδικά ακουστικά και πόσο κοστίζουν μπορεί να διαβαστεί εδώ . Σε σπανιότερες περιπτώσεις, συνιστάται η εισαγωγή ενός εμφυτεύματος Cochlea , για παράδειγμα εάν οι ανατομικές ή ακουστικές συνθήκες εμποδίζουν τη χρήση ακουστικού.

Απώλεια ακοής σε παιδιά: Λειτουργία

Ορισμένες προϋποθέσεις εμποδίζουν τη χρήση συμβατικού ακουστικού και, εάν είναι απαραίτητο, απαιτούν τη χρήση εμφυτεύματος. Μια πιθανότητα εδώ είναι το εμφύτευμα Cochlea (CI) , το οποίο αναλαμβάνει τη λειτουργία του εσωτερικού αυτιού και των ακουστικών πληροφοριών Αυτός ο εγκέφαλος προς τα εμπρός. Ενώ τα βοηθήματα ακοής τείνουν να αυξάνουν τον όγκο, το CI εμπλέκεται σημαντικά στη διαδικασία διαχείρισης στην ακρόαση. Ωστόσο, ένα εμφύτευμα κοχλίας δεν είναι μια λύση θαύματος. Χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσετε στη συσκευή και απαιτεί εντατική εκπαίδευση για την αντιμετώπιση και την ακρόασή της. Παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία με το CI είναι, για παράδειγμα, η ηλικία στην εμφύτευση και ο βαθμός απώλειας ακοής.

Απώλεια ακοής σε παιδιά: Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς

Όταν το παιδί είναι δύσκολο να ακούσει, για τους περισσότερους γονείς αυτό είναι αρχικά μια συγκλονιστική είδηση. Οι συναισθηματικές αντιδράσεις είναι εύλογες και μπορεί να είναι. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να αντιπροσωπεύετε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη για το παιδί σας.

  • Μάθετε περισσότερα: Όσο καλύτερα γνωρίζουμε τον εαυτό μας με ένα θέμα, τόσο λιγότερο απειλητικό φαίνεται. Όσο καλύτερα είστε εξοικειωμένοι με το θέμα της απώλειας ακοής, τόσο καλύτερα θα καταλάβετε και θα υποστηρίξετε το παιδί σας.
  • Λάβετε συμβουλές: Κατά τη διάγνωση της "απώλειας ακοής", μπορεί να προκύψουν πολλές ερωτήσεις. Μην φοβάστε να ζητήσετε συμβουλές για να κάνετε τη ζωή ευκολότερη για το παιδί σας.
  • να είναι ανοιχτό : ειλικρίνεια προς το παιδί σας και άλλους όσον αφορά τον περιορισμό ακρόασης συνήθως βοηθά στην αύξηση της κατανόησης από το εξωτερικό. Το παιδί σας θα έχει λιγότερα προβλήματα στην καθημερινή ζωή εάν οι συναδέλφους σας γνωρίζουν τις ειδικές ανάγκες.
  • Αποδοχή, Συμμετοχή, Υποστήριξη : Αποδεχτείτε το ειδικό χαρακτηριστικό του παιδιού σας και πάντα του δώστε το αίσθημα της υποστήριξης και της εμπλοκής. Πάρτε το χρόνο να μιλήσετε στο παιδί σας και να μάθετε πού μπορείτε να το υποστηρίξετε. Για παράδειγμα, οργανώστε τα σήματα (π.χ. χειραψία) που το παιδί σας μπορεί να χρησιμοποιήσει για να υποδείξει ότι δεν έχει καταλάβει κάτι. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αντιδράσετε με λεπτό και κατάλληλα.
  • Να είστε υπομονετικοί : Δώστε προσοχή στην προσαρμογή της γλωσσικής σας εισροής, ώστε το παιδί σας να σας κατανοεί όσο το δυνατόν ακριβώς ακριβώς. Μιλήστε δυνατά και με σαφήνεια και υπομονετικά τις δηλώσεις σας κατόπιν αιτήματος, ώστε να μην αναστείλετε το παιδί σας.
  • Χρησιμοποιήστε τεχνικά βοηθήματα : Εκτός από τα ακουστικά βοηθήματα, υπάρχει μια ποικιλία τεχνικών πρόσθετα αξεσουάρ που μπορούν να εμπλουτίσουν την καθημερινή ζωή του παιδιού σας. Μάθετε περισσότερα και μην αποφεύγετε να απορρίψετε αυτά τα βοηθήματα.
  • Χρησιμοποιήστε πρόσθετη θεραπεία : Εκτός από την ακοή, πρέπει να χρησιμοποιήσετε πρόσθετες προσφορές θεραπείας. Για παράδειγμα, η λογοθεραπεία βοηθά στην υποστήριξη της ανάπτυξης της γλώσσας του παιδιού σας.
  • Χρησιμοποιήστε τις επιλογές ανταλλαγής : Για τους γονείς, η διάγνωση της "απώλειας ακοής" μπορεί να είναι μια απροσδόκητη πρόκληση μεταξύ των παιδιών σας. Οι γονείς μπορούν να δικτυωθούν, να υποστηρίξουν και να ενημερώσουν ο ένας τον άλλον για πολλές ευκαιρίες ανταλλαγής.
  • Προωθήστε την αυτοπεποίθηση του παιδιού σας : Για να φέρετε την κανονικότητα για να αντιμετωπίσετε την απώλεια ακοής, βοηθήστε το παιδί σας να διατηρήσει τη δική σας αυτοπεποίθηση. Στο σχολείο, το παιδί σας μπορεί να αντιμετωπιστεί με ερωτήσεις και επιφυλάξεις σχετικά με ακουστικό. Προκειμένου να αποφευχθούν οι αβεβαιότητες κατάρτισης, η γονική υποστήριξη και η εκπαίδευση είναι ιδιαίτερα σημαντική.