Ohr Anatomie: Anatomie des Außen-, Mittel- und Innenohrs

Ανατομία αυτιών: Ανατομία των εξωτερικών, μεσαίων και εσωτερικών αυτιών

Ορίστε γενικά το αυτί χωρίζεται σε τρία μέρη: το εξωτερικό αυτί , το Middle Ear και το εσωτερικό αυτί < /strong>. Κάθε τμήμα του αυτιού παίρνει μεμονωμένες λειτουργίες. Μπορείτε να μάθετε πώς τα μεμονωμένα συστατικά του αυτιού είναι ανατομικά δομημένα και σε ποιο βαθμό συμμετέχετε στη διαδικασία ακοής.

Ανατομία εξωτερικού αυτιού

Το καθήκον του εξωτερικού αυτιού είναι να τροποποιήσει την ηχητική πίεση και να κατευθύνει τα ηχητικά κύματα που λαμβάνονται στο μεσαίο αυτί.

τα στοιχεία του εξωτερικού αυτιού με μια ματιά:
  • onacle
  • tardrum (ανάλογα με την πηγή υπολογίζεται επίσης ως μεσαίο αυτί)
  • Το κύπελλο αυτιών, που επίσης αναφέρεται ως pinna , είναι το μόνο μέρος του αυτιού που βρίσκεται έξω από το κρανίο. Εάν η ομιλία λέγεται στην καθημερινή γλώσσα, το ένα αυτί είναι συνήθως εννοείται, αν και είναι μόνο μέρος ολόκληρου του αυτιού. Ο χόνδρος και υποστηρίζεται από συνδέσμους και μυς του εξωτερικού αυτιού. Το ρητό καθήκον του Auricle είναι να οδηγήσει τα εισερχόμενα ηχητικά κύματα όπως το ένα είδος χοάνης στο κανάλι του αυτιού.

    Ανατομία εξωτερικού αυτιού: (εξωτερική) Ανατομία του καναλιού του αυτιού

    Το κανάλι εξωτερικού αυτιού είναι 2-3 cm μακρύ κανάλι , το οποίο κυμαίνεται από το αυτί μέχρι το τύμπανο. Ένα μικρότερο, εξωτερικό (πλευρικό) μέρος του καναλιού του αυτιού είναι χόνδρο και έχει αδένες που είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή κεριών style = "Font-Weight: 400;"> Το υπόλοιπο μέρος του (μέσα ενημέρωσης) μέρος του καναλιού του αυτιού, από την άλλη πλευρά, είναι οστέινο και σε σύγκριση στενότερη από το εξωτερικό. Το καθήκον του εξωτερικού καναλιού είναι να οδηγήσει τον ήχο στο τύμπανο

    Ανατομία εξωτερικού αυτιού: drumfell

    Το τύμπανο είναι μια λεπτή, αδιαπέραστη μεμβράνη , η οποία είναι πάντα υπό τάση και χωρίζει το εξωτερικό του μέσου αυτιού. Η διαδικασία Hammer , η οποία είναι ήδη μέρος του μέσου αυτιού. Όταν τα ηχητικά κύματα χτυπούν το τύμπανο, είναι δόνηση. Η δόνηση μεταφέρει το Schall και πάλι μέσω της διαδικασίας σφυριού στο σφυρί στο μεσαίο αυτί.

    Κεντρική ανατομία αυτιού

    Το μεσαίο αυτί χρησιμοποιείται για να ενισχύσει τη διαδικασία ακοής.

    τα συστατικά του μεσαίου αυτιού με μια ματιά:
    • eustachische tube
    • paukenhöhle (cavum tympani)
    • ossolation (hammer, anvil, stirrup)

    Κεντρική ανατομία του αυτιού: Paukenhöhle

    Ο σωλήνας Eustachian, επίσης γνωστός ως σάλπιγγα του αυτιού , ο εξαερισμός
    από το μεσαίο αυτί και η αντιστάθμιση πίεσης . Κατά συνέπεια, εξασφαλίζει την ικανότητα κραδασμών από το τύμπανο . Συνδέει επίσης το μεσαίο αυτί με το ρινικό λαιμό (ρινοφάρυγγα). Εάν είναι μπλοκαρισμένο, όπως συμβαίνει με μια ρινική μύτη, η αντιστάθμιση πίεσης είναι αισθητά δύσκολη.

    Ανατομία εσωτερικού αυτιού

    Στο εσωτερικό αυτί, η μετατροπή των ηχητικών κυμάτων σε ηλεκτρικές παρορμήσεις συμβαίνει τελικά. Περιέχει επίσης τμήματα του οργάνου ακοής και ισορροπίας, το οποίο εξασφαλίζει την ισορροπία ισορροπίας και χωροταξικός προσανατολισμός . Το εσωτερικό αυτί στο βράχο είναι τοποθετημένο.

    Συστατικά του εσωτερικού αυτιού με μια ματιά:
    • Cochlear labyrinth/cochlea με corti-organ
    • κύτταρα τρίχας

    Ανατομία εσωτερικού αυτιού: Cochlea

    Ο κοχλίας, επίσης γνωστός ως Snail Audio
    , είναι ένα οστέινο λαβύρινθο . Ξεκινώντας από το μεσαίο αυτί, οι δονήσεις του τύμβου μπορούν να φτάσουν στον κοχλία μέσω του οστερώματος και του ωοειδούς παραθύρου.

    Το όργανο corti απαιτείται επίσης για την ακουστική αντίληψη, η οποία βρίσκεται στον κοχλία. Αυτό με τη σειρά του περιέχει εκατοντάδες κύτταρα τρίχας που μετατρέπουν μηχανικές δονήσεις σε ηλεκτρικά σήματα. Οι προκύπτουσες νευρικές παρορμήσεις μπορούν τελικά να προωθηθούν στο κεντρικό νευρικό σύστημα έτσι ώστε να μπορεί να γίνει μια ακρόαση.

    Εσωτερική ανατομία του αυτιού: όργανο ισορροπίας

    Τρεις καμάρες μαζί με δύο όργανα της ωχράς κηλίδας σχηματίζουν τη συσκευή αιθουσαίο . Υπάρχει ένα υγρό και κύτταρα τρίχας μέσα στις καμάρες. Οι περιστρεφόμενες επιταχύνσεις γίνονται αντιληπτές από τις καμάρες και ένα αντίστοιχο σήμα μεταδίδεται στον εγκέφαλο από τις προκύπτουσες νευρικές παρορμήσεις.