Wattestäbchen zur Reinigung von Ohren

Παράγετε συνεχώς κερί αυτιού, αν και δεν το γνωρίζετε καν. Ωστόσο, ορισμένοι βρίσκουν αυτή την ζωτική έκκριση ιδιαίτερα άβολα. Πολύ συχνά πολλοί χρησιμοποιούν τα δραστικά μέσα για να απαλλαγούμε από το κερί του αυτιού και να απελευθερωθούν από αυτό.

Γνωρίζετε πόσο επιβλαβές μπορεί να είναι η υπερβολική υγιεινή του αυτιού για εσάς; Είναι πολύ καλύτερο αν ξέρετε πώς μπορείτε να καθαρίσετε τα αυτιά σας με υγιεινό τρόπο. Γι 'αυτό συνιστούμε αυτόν τον οδηγό.

Το αυτί σας κερί

Το κερί αυτί σας σας εξυπηρετεί κυρίως για προστασία. Επιπλέον, είναι στην πραγματικότητα υπεύθυνο για τον εαυτό σας καθαρισμό των αυτιών σας. Ως εκ τούτου, το κερί του αυτιού είναι ένα πολύ χρήσιμο και σημαντικό μυστικό του σώματος. Η συνέπεια του κεριού αυτιών είναι τόσο κολλώδης, επειδή καθιστά ευκολότερη την αφαίρεση των νεκρών μαλλιών και του νεκρού δέρματος πιτυρίδα από το αυτί. Το κερί του αυτιού μεταφέρει αυτόματα τη βρωμιά στο εξωτερικό. Επιπλέον, ο γραμματέας του αυτιού έχει πρόσθετες θρεπτικές ιδιότητες που μπορεί να μην γνωρίζετε τίποτα. Ως αποτέλεσμα, τα αυτιά σας παραμένουν εύκαμπτα μέσα. Αυτή είναι μια σημαντική προϋπόθεση για αυτή τη φυσική λειτουργία του καθαρισμού. Από τη μία πλευρά, το κερί του αυτιού σας χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό, από την άλλη πλευρά προστατεύει από μυκητιακές λοιμώξεις και έχει αντιβακτηριακό αποτέλεσμα.

τι μπορείτε να κάνετε για πάρα πολύ κερί αυτιού

Έχετε την αίσθηση ότι τα αυτιά σας παράγουν πάρα πολύ κερί αυτιών; Υπάρχει η πιθανότητα ότι η φυσική απομάκρυνση διαταράχθηκε με χειροκίνητη χειραγώγηση με χειροκίνητο χειρισμό; Σε αυτή την περίπτωση, ένα βύσμα έχει σχηματιστεί στο κανάλι του αυτιού σας. Είναι μια πολύ φυσική ώθηση που θέλετε να αφαιρέσετε αυτό το βύσμα από το αυτί σας. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Ούτε μια αριστοκρατία με πλέξιμο ούτε ένα βασικό κλιπ είναι κατάλληλο για αυτό. Αυτά τα αντικείμενα δεν έχουν απολύτως καμία θέση στο κανάλι του αυτιού.

Κάτι τέτοιο δεν είναι σε καμία περίπτωση κατάλληλο για τον καθαρισμό των αυτιών σας, διαφορετικά ερεθίζετε ή παραβιάζετε το dardrum . Το κανάλι του αυτιού σας είναι μια πολύ ευαίσθητη δομή, γι 'αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται τέτοιες ριζικές μέθοδοι καθαρισμού. Διαφορετικά μπορείτε να βλάψετε μόνιμα τα αυτιά σας.

βαμβακερά επιχρίσματα και τα μειονεκτήματά τους

Έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ ένα βαμβακερό για να καθαρίσετε τα αυτιά σας; Τότε πιθανότατα δεν γνωρίζατε ότι θα μπορούσατε να αφαιρέσετε μόνο το κερί του αυτιού σε περιορισμένο βαθμό. Παρόλο που τα βαμβακερά επιχρίσματα είναι σχετικά καλά γεμισμένα, δεν πρέπει ποτέ να εισάγονται απευθείας στο κανάλι του αυτιού, επειδή και αυτοί μπορούν να ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα των καναλιών σας και, εάν είναι απαραίτητο, πατήστε το κερί του αυτιού ακόμα βαθύτερα στο κανάλι του αυτιού. Με αυτή τη διαδικασία, επομένως ευνοείτε την ανάπτυξη των βυσμάτων. Επιπλέον, μπορούν να προκύψουν επώδυνες φουσκάλες αυτιών.

Τα αυτιά για τον καθαρισμό των αυτιών συνιστώνται;

Πολλοί άνθρωποι βλέπουν τα αυτιά ως μια καλή εναλλακτική λύση σε τέτοια βαμβακερά επιχρίσματα. Τα κερί του αυτιού είναι χοάνη, λεπτό και μακρύ. Υποσχόμαστε καλό καθαρισμό των αυτιών από το κενό που παράγεται. Ο στόχος υποτίθεται ότι το κερί του αυτιού απορροφάται. Αυτή η μέθοδος ακούγεται επωφελής και εύλογη, αλλά τα αυτιά είναι μόνο μερικώς κατάλληλα για τον καθαρισμό των αυτιών σας. Μπορεί να προκύψει εγκαύματα στο κύπελλο και στο πρόσωπό σας. Πολύ συχνά συμβαίνει ότι το ζεστό κερί διεισδύει στο κανάλι του αυτιού. Εκεί το drum fur είναι εξαιρετικά κατεστραμμένο. Ίσως τώρα αναρωτιέστε πώς μπορείτε πραγματικά να καθαρίσετε τα αυτιά σας σωστά.

Καθαρισμός μόνο μέχρι το κανάλι του αυτιού

Αρκεί για τον κανονικό καθαρισμό των αυτιών σας εάν αφαιρέσετε μόνο το κερί του αυτιού στο εξωτερικό τμήμα του κυπέλλου του αυτιού με ένα υγρό πανί. Το χλιαρό νερό και το βαμβάκι είναι επαρκή. Όπως ήδη αναφέρθηκε, θα πρέπει να καθαρίσετε μόνο μέχρι το κανάλι του αυτιού. Με το ζεστό νερό μαλακώνετε την έκκριση.

έτσι ώστε το κερί του αυτιού να μπορεί να ρέει πιο εύκολα και να ξεφύγει από το κανάλι του αυτιού, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί αμύγδαλο και ελαιόλαδο, το οποίο θερμαίνετε προσεκτικά. Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε ειδικές σταγόνες αυτιών ή σπρέι αυτιού στο φαρμακείο.

Εάν το αυτί σας έχει ήδη παραγάγει πολύ κερί αυτιών, θα πρέπει να δείτε τον γιατρό ENT. Μόλις το κερί του αυτιού σας έρθει σε επαφή με το νερό, διογκώνεται αυτόματα. Εάν το βύσμα έχει ήδη προκύψει, είναι πραγματικά κολλημένο στο αυτί σας το αργότερο το αργότερο το αργότερο. Θα παρατηρήσετε τέτοια βύσματα όταν τα αυτιά σας αρχίσουν να φαγούρα. Μπορεί επίσης να αισθανθείτε πόνο στα αυτιά σας. Ένα τέτοιο βύσμα στο αυτί σας συσχετίζεται συχνά με μια μικρή απώλεια ακοής.

Ο καθαρισμός των αυτιών σας είναι μόνο επαγγελματικά και απαλά στον γιατρό ENT. Εάν τα αυτιά σας παράγουν πολλές εκκρίσεις και έχετε πολύ κερί αυτιών, θα πρέπει να βλέπετε τακτικά τον γιατρό σας. Καθαρίστε τα αυτιά σας όχι μόνο μέσα στο κύπελλο αυτιών στην εξωτερική περιοχή, αλλά και πίσω από τα αυτιά. Το χλιαρό νερό είναι αρκετό για αυτό. Τότε θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι στεγνώνετε τα πάντα καλά. Έτσι δεν διακινδυνεύετε τα αυτιά των αυτιών.

Έτσι θεωρήστε το κερί σας ως χρήσιμο σώμα μυστικό. Αυτό είναι απαραίτητο για τη διατήρηση των αυτιών σας και της υγιεινής σας. Επομένως, μην φροντίζετε τη σωστή φροντίδα των αυτιών σας και μην υποτιμάτε τη λειτουργία αυτοκαταστροφής.

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το κερί αυτί σας

Οι Ευρωπαίοι έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε λίπος 50 % στο κερί του αυτιού. Το κερί αυτιών των Ευρωπαίων είναι επομένως σχετικά υγρό. Στους Ασιάτες, η τοποθεσία φαίνεται λίγο διαφορετική, η περιεκτικότητα σε λίπος στο κερί του αυτιού είναι μόνο 20 %. Επομένως, η συνέπεια είναι μάλλον εύθρυπτη.

Ξέρετε γιατί το κερί του αυτιού είναι πικρό; Οι ερευνητές υποθέτουν ότι η πικρή γεύση είναι πρόσθετη προστασία από τα έντομα έτσι ώστε να μην φωλιάζουν στο κανάλι του αυτιού.

Ένα παιδί παράγει σημαντικά περισσότερο κερί αυτιών από έναν ενήλικα. Αυτό είναι επίσης πιο μαλακό. Επιπλέον, τα χρώματα του κεριού του αυτιού ποικίλλουν πάρα πολύ. Τα χρώματα του υγρού σχήματος μπορεί να είναι κιτρινωπό-λαμπερό καφέ έως σκούρο καφέ, τα οποία είναι μάλλον σκονισμένα-γκρι του εύθραυστου σχήματος.

Κατά μέσο όρο, οι ηλικιωμένοι και ειδικά οι άνδρες παράγουν περισσότερο κερί αυτιών. Αυτή είναι συχνά η αιτία της απώλειας ακοής, επειδή τότε το κανάλι του αυτιού είναι φραγμένη. Μια αξιοσημείωτη βελτίωση προσφέρει επαγγελματικό καθαρισμό στον γιατρό ENT.