Ohrpassstück: Einsatzgebiete, Anfertigung, Reinigung & Kosten

Τα διαβατήρια αυτιών, που ονομάζονται επίσης ωττοπλάσματα, προσαρμόζονται μεμονωμένα στα συστατικά τους που αντιπροσωπεύουν τη σχέση μεταξύ του αυτιού και του συστήματος ακοής. Είναι ζωτικής σημασίας για τη φθορά της άνεσης του ακουστικού σας και της ακουστικής ποιότητας ακοής. Δεν χρησιμοποιούνται για τη γραμμή ήχου, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως μέσο προστασίας ακοής.

βοηθήματα ακοής με διαβατήριο αυτί

Στην περίπτωση των βοηθημάτων ακοής (IDO), η χρήση ενός διαβατηρίου του αυτιού είναι απαραίτητη για να εξασφαλιστεί η προσαρμογή στο ατομικά διαμορφωμένο κανάλι του αυτιού στο οποίο βρίσκεται το IDO. Αλλά ακόμη και για HDO ακοής (HDO), τα ωττοπλάσματα μπορούν να βοηθήσουν σε ορισμένες περιπτώσεις. Αυτά περιλαμβάνουν, ειδικότερα, σοβαρή έως υψηλής ποιότητας ζημιές ακοής και την παρουσία βαθιάς ακοής.

Πώς κατασκευάζεται η otoplasty;

Δεδομένου ότι κάθε αυτί έχει εξαιρετικά ξεχωριστά διαμορφωμένο, πρέπει πρώτα να ληφθεί μια εντύπωση του καναλιού του αυτιού και του Concha. Με βάση αυτό, το πέρασμα του αυτιού γίνεται για να μετρηθεί έτσι ώστε να ταιριάζει με τον άριστο στο αντίστοιχο αυτί. Διαφορετικά υλικά με εξίσου διαφορετικούς βαθμούς σκληρότητας επιλέγονται για παραγωγή. Κατά την προσαρμογή των ακόλουθων, το κάθισμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, διότι αν η ωτοπλαστική δεν είναι αρκετά σφιχτή, μπορεί να συμβεί ανατροφοδότηση. Ωστόσο, αν είναι πολύ σταθερό, η εμφάνιση του πόνου δεν μπορεί να αποκλειστεί. Προκειμένου να βελτιωθεί η ακουστική υπερβολική διάσκεψη, μπορεί επίσης να διεξαχθεί η προαιρετική αντιστάθμιση ή η διάτρηση υψηλού τόνου. Σε γενικές γραμμές, όσο καλύτερο είναι το κάθισμα, τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα της ακοής!

Pass Ear ή Umbrella;

Τα ακουστικά HDO εισάγονται εν μέρει στο αυτί. Είτε η ομπρέλα είτε η ωττοπλάσματα μπορούν να συνδεθούν στο εσωτερικό τμήμα. Οι ακόλουθες διαφορές πρέπει να ληφθούν υπόψη στις δύο μορφές ως κριτήρια επιλογής:

Otoplastics

  • Προσαρμοσμένο μεμονωμένα
  • Μικρά ανοίγματα για διέλευση αέρα
  • Το καλύτερο αποτέλεσμα στην περίπτωση της βαθιάς ακοής ή της απομείωσης ολόκληρου του φάσματος συχνοτήτων
  • Το σφιχτό κάθισμα αποφεύγει την ανατροφοδότηση

ομπρέλα

  • Τυπικά μεγέθη
  • Μεγάλα ανοίγματα με καλό εξαερισμό
  • Φυσικός ήχος
  • Κυρίως επαρκείς για την απώλεια ακοής Ludo
  • λιγότερη προσπάθεια προσαρμογής

Το αν η ομπρέλα ή τα ωττοπλάσματα συνδέονται με ένα ακουστικό, το είδος και το βαθμό βλάβης της ακοής αποφασίζει κυρίως από . Η έντονη απώλεια ακοής σε υψηλό βαθμό απαιτεί την επιλογή των ωττοπλαστικών, ενώ με λιγότερο σοβαρούς περιορισμούς στην περιοχή υψηλής έντασης, η ομπρέλα για παρέμβαση είναι συνήθως επαρκής. Η χαμηλότερη προσαρμογή της ομπρέλα είναι τόσο μπροστά όσο και μειονεκτήματα: αποθηκεύεται, αλλά μπορούν να επιλεγούν μόνο τυπικά μεγέθη που ταιριάζουν καλύτερα στη φύση του αυτιού. Ως αποτέλεσμα, δεν είναι εγγυημένο ότι τα τυποποιημένα μεγέθη θα κάθονται βέλτιστα στο κανάλι του αυτιού.

Καθαρίστε τα διαβατήρια αυτιών

Ο καθημερινός καθαρισμός των πασασών του αυτιού είναι απαραίτητος λόγω του μεταφορέα με βάση το σώμα. Διαφορετικά, τα ανοίγματα της Otoplasty μπορούν να φράξουν έξω την κοιλάδα Gabs και το κερί του αυτιού. Προκειμένου να μην ξεχνάμε τη διαδικασία καθαρισμού, είναι επομένως σκόπιμο να την ενσωματωθεί ως αναπόσπαστο μέρος της βραδινής ρουτίνας. Είναι πάντα διεξοδικό, αλλά ταυτόχρονα προσεκτικοί για την προστασία των ευαίσθητων συσκευών.

Καθαρισμός των διαβατηρίων των αυτιών πρέπει να διεξάγονται χρησιμοποιώντας μαλακά, ξηρά υφάσματα ή ειδικά καθαριστικά μαντηλάκια . Άλλοι παράγοντες καθαρισμού δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται επειδή είναι σε μεγάλο βαθμό πολύ επιθετικοί για τα ακουστικά βοηθήματα. Στην περίπτωση των βοηθημάτων ακοής HDO, θα είναι συχνά απαραίτητα πρόσθετα βήματα καθαρισμού, για παράδειγμα, αν έχουν έναν ήχο. Εν πάση περιπτώσει, μετά την πλήρη ξήρανση των ακουστικών βοηθημάτων σε ένα κατάλληλο ξηρό κουτί Πρέπει να θεωρηθεί ότι πρέπει να αποτρέψει τη ζημιά υγρασίας. Για μια λεπτομερή περιγραφή του τρόπου με τον οποίο είναι εγγυημένη ο καθαρισμός και η ξήρανση, κάντε κλικ στο εδώ

διαβατήρια αυτιών: Συχνά προβλήματα

Η φθορά των διαβατηρίων του αυτιού μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ακοή, αλλά - όπως παντού - υπάρχουν και πιθανά προβλήματα που μπορεί να συμβούν:

  • Ανατροφοδότηση : προκύπτει μια ανατροφοδότηση εάν ο ήδη ενισχυμένος ήχος προέρχεται από το ακουστικό που οφείλεται στην ψευδή θέση της ωτοπλαστικής σε οποιοδήποτε σημείο και στη συνέχεια να αντιληφθεί ξανά ο φορέας. Το δυσάρεστο σφύριγμα δημιουργείται όταν τα διαβατήρια του αυτιού δεν ταιριάζουν.
  • Επίδραση απόφραξης : Η κατάλληλη ακρίβεια συμβαδίζει με μια συγκεκριμένη πλήρωση του αυτιού. Αυτό το στενό, με τη σειρά του
  • Συλλογή μισθών αυτιών : Συλλογές κεριού αυτιού (cerumen) πίσω από την ωτοπλαστική μπορεί να επιδεινώσει την αντίληψη του ήχου.
  • αλλεργική αντίδραση : Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή καλύπτουν τον κίνδυνο αλλεργικής αντίδρασης. Κατά την είσοδο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντι -αλλεργικά υλικά.
  • ohrkassktück presses : Οι αλλαγές στο αυτί, για παράδειγμα λόγω αλλαγής βάρους, απαιτούν προσαρμογή της ωτοπλαστικής. Ο επαγγελματίας της ακοής μπορεί να συμβουλευτεί για βοήθεια.
  • αποχρωματισμός : με επαφή με το σμήγμα και το κερί του αυτιού, ο αποχρωματισμός δεν μπορεί να αποκλειστεί. Εάν ο αποχρωματισμός είναι πολύ ισχυρός, οι ωτοπλάστεες πρέπει να αντικατασταθούν.

Πολλά από τα προβλήματα που αναφέρονται μπορούν να αποκατασταθούν από τον ακουστικό ακουστικό ακουστικό μέσω μικρών αλλαγών στην ωτοπλαστική ή τροποποίηση των ρυθμίσεων ακοής. Εάν υπάρχει αποτέλεσμα απόφραξης, η τρύπα των SO -Called "verts", δηλαδή των μικρών οπών στην ωτοπλαστική που ευνοούν το ήχο πάθος, είναι χρήσιμο. Τα σπάσματα ή τα καταπιεστικά διαβατήρια αυτιών δημιουργούνται στο αυτί λόγω του λανθασμένου καθίσματος. Παρά τη μέτρηση, οι ωτοπλοστείες πρέπει επίσης να ρυθμιστούν, για παράδειγμα σε περίπτωση αλλαγών στο εξωτερικό αυτί. Κατά συνέπεια, ο έλεγχος θα πρέπει να διεξάγεται τακτικά για να αποφευχθεί ή να διορθωθεί τα προβλήματα τους.

διαβατήρια αυτιών για παιδιά

Τα διαβατήρια OHR χρησιμοποιούνται για την ακοή για τα παιδιά εάν ο τύπος ή ο βαθμός απώλειας ακοής απαιτεί αυτό. Τα ωττοπλάσματα έχουν επίσης αποδειχθεί σε ιδιαίτερα ενεργά παιδιά, αφού είναι λιγότερο ευαίσθητα από τα ακουστικά βοηθήματα με ανοιχτή προμήθεια. Αυτό επιτρέπει στα παιδιά ένα ενεργό, ξέγνοιαστο παιχνίδι. Ωστόσο, η ανάπτυξη του παιδιού απαιτεί τακτική ανασυγκρότηση των κομματιών αυτιών για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη θέση.

Ειδικές περιοχές εφαρμογής εφήβων αυτιού

Ανάλογα με την παραγωγή, τα διαβατήρια του αυτιού μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν εκτός της κλασικής χρήσης. Για παράδειγμα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέτρο προστασίας ακοής για άτομα σε δυνατές θέσεις εργασίας ή να παίζουν μουσική. Για να γίνει αυτό, η ωτοπλαστική μπλοκάρει τους δυνατούς θορύβους, αλλά εξακολουθεί να είναι διαπερατή στη γλωσσική αντίληψη. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την προστασία ακοής στο χώρο εργασίας εδώ . Επιπλέον, ο σωστός σχεδιασμός μπορεί να δημιουργηθεί ένα πραγματικό κομμάτι κοσμήματος από τα εξαρτήματα. Για να χρησιμοποιήσετε τα αυτιά ως κοσμήματα, δημιουργείται μια ατομική εμφάνιση με χρώματα, λάμψη και στρας.

Διαβατήρια αυτιών: Τιμές και παραδοχή κόστους

Otoplastics περιλαμβάνονται στην τιμή των ακουστικών βοηθημάτων. Δεδομένου ότι οι νόμιμες εταιρείες ασφάλισης υγείας καλύπτουν συνήθως το κόστος για αυτό το αναλογικά ή πλήρως, το κόστος πληρωμής των διαβατηρίων του αυτιού εξαρτάται από το σχετικό ακουστικό.