Surditas (Taubheit): Definition, Ursachen, Symptome, Folgen, Diagnose

Τι σημαίνει ο γιατρός με "surdas";

Ένα surdas, μάλλον γνωστό ως κώφωση, χαρακτηρίζεται από πλήρη κώφωση ενός ή και των δύο αυτιών. Μπορεί επίσης να διακριθεί σε κλινική και πρακτική κώφωση : Με την πρακτική κώφωση, ο βαθμός της απώλειας ακοής συνορεύει με την κώφωση, αλλά η μερική λειτουργία του εσωτερικού αυτιού εξακολουθεί να είναι ανιχνεύσιμη. Η περίπτωση αυτή συμβαίνει, για παράδειγμα, σε μια συνδυασμένη απώλεια ακοής . Η διάγνωση της κλινικής κώφωσης, από την άλλη πλευρά, χαρακτηρίζεται από μια εντελώς απώλεια λειτουργίας του εσωτερικού αυτιού.

Πολλοί είναι συνηθισμένοι σε σχέση με την κώφωση. Ωστόσο, ο Surditas δεν οδηγεί απαραιτήτως σε σιωπή. Ως αποτέλεσμα, δεν μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι οι κωφοί άνθρωποι είναι αυτόματα σιωπηλοί. Ωστόσο, η κώφωση εμφανίζεται εν μέρει σε συνδυασμό με σιωπηλότητα και/ή τύφλωση. Ένας παράγοντας που επηρεάζει την εμφάνιση σιωπής είναι εάν η ζημιά στην ακοή είναι έμφυτη ή αποκτηθεί και ως εκ τούτου έχει πραγματοποιηθεί μια ανενόχλητη, λεκτική γλωσσική απόκτηση.

Surdas αριστερά/δεξιά/και στις δύο πλευρές: συμπτώματα και ακολουθήστε

που επηρεάζεται από την κώφωση μπορεί να είναι τόσο όσο και μόνο το αριστερό ή το δεξί αυτί. Η διάκριση αν επηρεάζεται και τα δύο ή μόνο ένα αυτί είναι σημαντική επειδή τα συναφή συμπτώματα ή συνέπειες μερικές φορές διαφέρουν μαζικά.

ένα -sided κώμα

  • Κατά κανόνα, η ακοή είναι πολύ περιορισμένη
  • Μια υπολειπόμενη ακρόαση είναι δυνατή με το άγνωστο αυτί
  • είναι εντυπωσιακό που επηρεάζονται οι άνθρωποι δεν αντιδρούν στον (δυνατά) θόρυβο
  • Η απόκτηση γλωσσών είναι σε μεγάλο βαθμό φυσιολογική
  • Περιορισμένη ακρόαση κατεύθυνσης

κώφωση και στις δύο πλευρές

  • καμία αντίληψη ακοής
  • Η προφορική επικοινωνία συνήθως δεν είναι δυνατή
  • Διαταραγμένη/καθυστερημένη ανάπτυξη γλωσσών, ειδικά στην περίπτωση της έμφυτης μούδιασμα
  • Οι άνθρωποι που έχουν αποκτήσει μόνο ένα Surcita κατά τη διάρκεια της ζωής τους πρέπει να εξεταστούν χωριστά. Από τους περισσότερους ανθρώπους που επηρεάζονται έχουν υποβληθεί σε κανονική απόκτηση γλωσσών και επομένως μπορούν εύκολα να πέσουν πίσω στην άρθρωση του ομιλητή.
  • Στα παιδιά , η κώφωση, εκτός από την καθυστερημένη ανάπτυξη της γλώσσας, εκφράζεται νωρίς στην έλλειψη ανταπόκρισης στην ομιλία, τις δυσκολίες αρθρώσεων και την επιλογή ενός μεγάλου όγκου κατανάλωσης μέσων.
  • Δεδομένου ότι υπάρχει στενή σχέση μεταξύ της ακοής και της αίσθησης ισορροπίας, η ζάλη συχνά συνοδεύεται από κώφωση.

Surdas/ κώφωση: Αιτίες

Οι αιτίες μιας παραβίασης βασίζονται σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Διάφοροι συνδυασμοί αιτίων είναι επίσης δυνατοί:

  • Περιορισμοί στη γραμμή ήχου : Ο ήχος δεν μπορεί να καθοδηγηθεί πάνω από το μεσαίο αυτί στο εσωτερικό αυτί ως συνήθως. Αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί στη ζημιά στην αλυσίδα Ossicle, η οποία εξυπηρετεί την ενίσχυση του ήχου.
  • Περιορισμοί στην αίσθηση ήχου : Η προώθηση του ήχου στο εσωτερικό αυτί δεν επηρεάζεται, αλλά η προώθηση των σημάτων στον εγκέφαλο. Ως αποτέλεσμα, η επεξεργασία εκείνου που έχει ακούσει λαμβάνει χώρα. Ένας τέτοιος περιορισμός μπορεί να προκληθεί, για παράδειγμα, από τη διάσπαση του νεύρου του κέρατος.
  • Διαταραχή της ψυχογόνου ακοής : Σε σπάνιες περιπτώσεις, η ψυχική ασθένεια οδηγεί στην επίδραση της ακοής. Δεν υπάρχει ζημιά στα αυτιά, αλλά μια μειωμένη απόδοση ακοής στις εξετάσεις ακρόασης.
  • a έμφυτη surdas μπορεί να προκληθεί από τους ακόλουθους παράγοντες:

    • Γενετικές προδιαθέσεις
    • Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης :
      • λοιμώξεις της μητέρας
      • Χρήση ναρκωτικών
      • Ορισμένα φάρμακα
    • Στο γέννηση :
      • ανεπάρκεια οξυγόνου
      • αιμορραγία εγκεφάλου

    Η απόκτηση ενός surdas μπορεί να ανιχνευθεί πίσω σε αυτές τις αιτίες:

    • μακράς διαρκείας μολύνσεις αυτιών : Μπορεί να βλάψει τα μεσαία και τα εσωτερικά αυτιά
    • μηνιγγίτιδα ή εγκεφαλίτιδα
    • Μερικά φάρμακα :
      • Χημειοθεραπευτικός παράγοντας
      • διουρητικά (παράγοντας αποστράγγισης)
      • Διαφορετικά αντιβιοτικά
      • ακετυλοσαλικυλικό οξύ
    • Tumore
    • ζημιά θορύβου
    • Διαταραχές κυκλοφορίας
    • απώλεια ακοής
    • χρόνια ασθένεια του αυτιού (π.χ. otosclerosis)

    διάγνωση κώφωνα/ surdas

    Ένας γιατρός λαιμού και λαιμού πρέπει να συμβουλευτεί για τη διάγνωση της "κώφωσης". Αυτό αρχικά αυξάνει σε μια συζήτηση αναμίξεως είτε υπάρχουν παράγοντες κινδύνου για μια αντίστοιχη ασθένεια. Στην περίπτωση otoscopy (κατοπτρίζοντας αυτί) , εξετάζεται το κανάλι του αυτιού. Αυτό επιτρέπει τον αποκλεισμό άλλων λόγων, για παράδειγμα την εξασθένηση του μέσου αυτιού με δυσκοιλιότητα, αλλά δεν επιτρέπει καμία δήλωση σχετικά με την απόδοση της ακοής. Επομένως, ακολουθούν αρκετές δοκιμές για να ελέγξουν την απόδοση της ακοής, να εντοπίσουν τις αιτίες της κώφωσης και να κάνουν μια διάγνωση.

    Οι ακόλουθες δοκιμές χρησιμεύουν για τη διάγνωση ενός surdas:

    υποκειμενικές δοκιμές

    Η δοκιμή ύφανσης χρησιμοποιείται για να διαφοροποιηθεί εάν υπάρχει διαταραχή διαχείρισης ήχου ή ηχητικής αίσθησης. Σε αυτό, ο γιατρός βάζει ένα πιρούνι συντονισμού και στις δύο πλευρές του κεφαλιού. Σε περίπτωση κώφωσης, η γραμμή των οστών εξακολουθεί να είναι λειτουργική, η οποία επιτρέπει τον τόνο να ακουστεί ως μέρος της δοκιμής ύφανσης. Μπορεί λοιπόν να ελεγχθεί εάν ο ήχος ακούγεται και στα δύο αυτιά. Εάν ο ασθενής ακούσει τον ήχο στην πλευρά του , αυτό μιλά για μια διαταραχή της ηχητικής γραμμής , στο Healthy Ear για ένα < strong> διαταραχή Η αίσθηση ήχου

    Στο δοκιμή υστέρησης υπάρχουν πιθανές διαφορές στις επιδόσεις της διαχείρισης των οστών και του αέρα του ασθενούς, αφού αξιολογείται μαζί με τη δοκιμή Weber. Η εφαρμογή εφαρμόζεται επίσης με ένα πιρούνι συντονισμού: τοποθετείται στο οστό πίσω από το αυτί μέχρι ο ήχος να μην ακούγεται πλέον. Στη συνέχεια, το πιρούνι κρατιέται δίπλα στο αυτί, όπου ο ήχος πρέπει να ακούγεται ξανά. Εάν ο ήχος δεν ακούγεται, αυτό μιλάει για κώφωση.

    Επιπλέον, το Audiogram του ορίου ήχου παρέχει πληροφορίες σχετικά με το όριο ακοής ή τον αριθμό των ντεσιμπέλ, στον οποίο ο ασθενής έχει απόδοση ακοής. Το κατώφλι μετριέται στην Tonaudiometry παίζοντας διαφορετικούς ήχους και ψηλούς τόνους πάνω από τα ακουστικά και τις οστικές γραμμές. Με βάση αυτό, μπορεί να δημιουργηθεί ένα ακουστικό ως απεικόνιση της ακοής. Η μεταγενέστερη αντίληψη του ήχου, τόσο πιο έντονη είναι η απώλεια ακοής. Επιπλέον, η Audiometry Language αντλεί κατανόηση της γλώσσας. Για το σκοπό αυτό, ο ασθενής καλείται να ονομάσει λέξεις και ήχους και να προφέρει ότι περνάει από ακουστικά.

    Προκειμένου να διαφοροποιηθεί η απώλεια ακοής, δηλαδή η εξασθένιση της αντίληψης της ακοής, από την πλήρη απώλεια της αντίληψης της ακοής, δηλαδή πρέπει να ληφθεί υπόψη η ακουστική ήχος κατωφλίου . Εάν υπάρχει απώλεια ακοής 100 ντεσιμπέλ ή περισσότερο στην κύρια γλωσσική περιοχή, ο ενδιαφερόμενος θεωρείται κωφός. Η κύρια γλωσσική περιοχή είναι το εύρος συχνοτήτων στο οποίο λαμβάνει χώρα το κύριο μέρος της επικοινωνίας.

    αντικειμενικές δοκιμές

    Σε τυμπανομετρία , εισάγεται ένας ανιχνευτής στο αυτί έτσι ώστε να είναι κλειστή αυτή η αεροστεγή. Στη συνέχεια, ο ανιχνευτής στέλνει έναν τόνο για να μετρήσει πόση ταλαντευόμενη δύναμη έχει το τύμπανο. Το αποτέλεσμα επιτρέπει την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τη λειτουργικότητα του μεσαίου αυτιού και δείχνει εάν υπάρχει διαταραχή σωλήνα ή διακοπή της αλυσίδας οστλώματος.

    Με τη βοήθεια της μέτρησης , η εισαγωγή του προστατευτικού αντανακλαστικού (αντανακλαστικό του Stapedius) στο μεσαίο αυτί ελέγχονται, από τα οποία είναι τα συμπεράσματα σχετικά με την ακρόαση και την προέλευση ενός περιορισμού ακρόασης είναι Σχεδιασμένο. Το Reflex του Stapedius εξυπηρετεί την προστασία του θορύβου των αυτιών μας. Για τη μέτρηση, ένας ανιχνευτής εισάγεται στο αυτί μέσω του οποίου ο τελευταίος αντιμετωπίζει τον όγκο. Όταν μεταφέρετε τους ήχους στο εσωτερικό αυτί, θα πρέπει να υπάρχει μια μυϊκή κίνηση του μυϊκού μυς του Stapedius . Η συνέπεια αυτού είναι μια κίνηση του τύμβου, το οποίο μπορεί να εκπροσωπηθεί ως καμπύλη. Λόγω της έλλειψης προώθησης, η ενεργοποίηση του αντανακλαστικού του Stapedius σε περίπτωση σοβαρής απώλειας ακοής ή μούδιασμα δεν πραγματοποιείται πλέον.

    Από το 2009, ο έλεγχος των νεογέννητων έχει εξεταστεί για κώφωση ως αποτέλεσμα του νεογέννητου προσυμπτωματικού ελέγχου . Ο στόχος είναι να αναγνωριστεί πιθανές βλάβες το συντομότερο δυνατόν και να αντιδράσει κατάλληλα σε αυτό. Μια μέτρηση Otoakousical εκπομπές λαμβάνει χώρα στην προβολή. Για το σκοπό αυτό, ένα μικρό μικρόφωνο εισάγεται στο αυτί, το οποίο μπορεί επίσης να κατανοήσει πολύ ήσυχες ηχώ από το εσωτερικό αυτί. Η συνάρτηση του σαλιγκαριού ήχου μπορεί έτσι να ελεγχθεί. Στη Brain Electric Respone Audiometry , Bera για σύντομο χρονικό διάστημα, είναι επίσης δυνατό να προσδιοριστεί μια διαταραχή μεταξύ του εσωτερικού αυτιού και του εγκεφάλου. Για το σκοπό αυτό, μετριούνται οι ροές του εγκεφάλου, ενώ οι τόνοι ή οι θόρυβοι εξάγονται μέσω ακουστικών.

    Εκτός από την παρουσίαση και τον προσδιορισμό της απόδοσης της ακοής, εξετάσεις αίματος οι αιτίες μιας κώφωσης. Για παράδειγμα, μολύνσεις ή Οι μεταβολικές ασθένειες μπορούν να αναγνωριστούν ως παράγοντας κατάστασης. Προκειμένου να ρίξει φως στα γενετικά θεμέλια μιας συγγενούς κώφωσης, οι εξετάσεις σε άλλους ειδικούς , συμπεριλαμβανομένου του νευρολόγου, αποκαλύπτουν.

    θεραπεία Surdas

    Surdas είναι ανεπανόρθωτη. Με άλλα λόγια, δεν μπορεί να θεραπευτεί, αλλά η επακόλουθη ζημιά μπορεί να μειωθεί και η καθημερινή ζωή με περιορισμό ακρόασης για πολλούς μπορεί να βελτιωθεί. Σε περίπτωση πλήρους κώφωσης, αυτό μπορεί να λυθεί με εμφυτεύματα ακοής . Συχνά, χρησιμοποιείται η τοποθέτηση ενός Cochlea εμφύτευμα Χρησιμοποιείται, το οποίο, ωστόσο, δεν είναι κατάλληλο για όλους αυτούς που επηρεάζονται και επίσης Όχι από όλα είναι επιθυμητό. Σε περίπτωση μονόπλευρης επιθεώρησης, cros-hearing AIDS είναι μια επιλογή θεραπείας-αυτή η καταγραφή του ήχου στο σκονισμένο αυτί και να το μεταφέρετε στο λειτουργικό. Αυτό δημιουργεί μια βελτιωμένη αντίληψη της ακοής για το περιβάλλον, ειδικά σε δυνατές καταστάσεις, σε ομαδικές συνομιλίες ή κατά την οδήγηση θορύβου. Εναλλακτικά, στρατηγικές για την αντιμετώπιση των κωφών, εδώ είναι κυρίως η η εκμάθηση της νοηματικής γλώσσας που διευκολύνει σημαντικά την επικοινωνία.